Hjälp oss hitta ett jobb åt Martin!

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /customers/3/1/7/tanjaparkkila.se/httpd.www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Tusennyajobb.nu vill hjälpa Martin att hitta ett jobb. För att lyckas med det har vi tagit hjälp av rekryteringskonsulten och karriärcoachen Sandra Alexanderson, som kommer att bistå Martin i sitt jobbletande. Men vi behöver er hjälp också! Har du ett jobb åt Martin? Mejla oss på jobb@tusennyajobb.nu eller tipsa i jobbförmedlaren!

Martin till första jobbintervjun!
Tanja skickade en bok om teknik och data till Martin. Så här svarar han:

– Fick boken i posten idag, tusen tack! Har läst några sidor av boken och verkar mycket intressant till skillnad från den information skolan tidigare hjälpt till med *ler*. Ser fram emot intressant läsning! Blev precis kontaktad av Adecco och har blivit kallad till en jobbintervju (kanske tack vare mitt förbättrade CV och personliga brev). Tjänsten är IT-support och verkar ganska grundläggande men kan vara värt ett försök som jag ser det. Har du några tips inför intervjun?

En hälsning från Martin
Sandra har gått igenom Martins CV och personliga brev. Så här skriver han:
– Har hunnit kolla lite på ändringarna Sanna gjorde i mitt CV och personliga brev. Mycket är självklart fortfarande detsamma men Sandra har gjort ett fantastiskt jobb vad det gäller att lyfta fram mina kvalitéer ytterligare. När jag själv läser det personliga brevet så tycker jag helt klart att den version som Sandra ändrat i framställer mig som någon som kan tillföra mycket till företaget, just eftersom att hon har lyft fram mina kunskaper på ett bättre sätt än jag själv gjort.

Första coachtillfället
Martin efter första coachsamtalet med Sandra:   – Mycket av samtalet handlade om att få en mer detaljerad bild av mina kunskaper inom teknik då mitt CV saknade delar av denna specificering. Vi pratade även om vilka jobb som skulle kunna passa för mig utifrån mina färdigheter samt vart jobb kan finnas. Sandra kommer nu att hjälpa mig med förslag till ändringar i mitt CV samt påbörja arbetet med ett personligt brev. Jag tycker samtalet var mycket givande eftersom det öppnade mina ögon för jobb som jag tidigare inte fått syn på och gav inspiration till nya tillvägagångssätt för att söka jobb.


Martin Nyberg

Martin Nyberg är en härlig 19-årig kille från Torup, med bra betyg från teknikprogrammet i Falun. Han är teknikintresserad – så klart – men också social och tycker om att hjälpa människor. Däremot tycker han inte om att misslyckas, han är envis och ger inte upp i första taget!

Vad är det bästa med Martin?
Martin är ambitiös och älskar nya utmaningar.

Vad har Martin jobbat med tidigare
De två sista somrarna har Martin arbetat på Svenska Standardbolaget som sommarvikarie med ansvar för IT- avdelningen. Innan dess har Martin haft ansvaret för den tekniska driften på Grönan (Faluns största fritidsgård som drivs av Svenska Kyrkan).

Vad vill Martin ha för jobb?
Nu vill Martin jobba med teknik och människor. Han är främst intresserad av jobb som relaterar till teknik. Har sökt mycket säljarjobb för telefonkedjor, elektronikmarknader etc, främst i Halland, Göteborg och Norge. På längre sikt kommer han att börja studera igen, teknik så klart. Drömmen är att driva ett framgångsrikt företag med inriktning mot IT.


Vår egen karriärcoach
Sandra Alexanderson

Sandra Alexanderson är samhällsentreprenör, rekryteringskonsult och karriärcoach. Hon drömmer om att starta en social bank, engagera sig politiskt och ha en egen vingård. Men nu vill hon hjälpa Martin!